Nyttja din friskvård på massage

Vissa arbetsgivare använder sig av friskvårdsportal för sina förmåner och

jag ett samarbeta både med ”Benify” och ”Epassi”

Friskvårdmassage

Fler och fler inser vikten av friskvård. Att ta han om sin hälsa medan man är frisk, för att stärka kroppen och immunförsvaret. De flesta företag idag har insett vikten av det och även sett fördelarna. Friskvårdsmassage är ett bra komplement till ett aktivt liv och mer och mer studier pekar på faktiska fysiologiska effekter. Förutom minskad smärta och ökad rörlighet så finns det studier som pekar på att massage kan hjälpa med att stärka immunförsvaret, öka det allmänna välmående och ge en medveten/mobilfri paus i vardagen. Friskvård är något alla borde utnyttja om de har möjligheten.

Massage som friskvård

Även fast en massage är en av de vanligaste aktiviteterna som friskvårdsbidraget används för så är det långt ifrån alla som vet att det kan användas till det.  En stor del av den vuxna befolkningen är alldeles för stela och klagar på krämpor och värk. Massage är även perfekt innan du hinner bli så stel. En klassisk massage är den optimala förebyggande massagen, det man gör innan man får problem. Det är något man unnar sig för att slippa ha ont, vara stressad och spänd framöver. Vi rekommenderar att man tar några av de längre behandlingarna här då vi vill ge kroppen och sinnet en chans att varva ner och slappna av.

Det nya friskvårdsbidragit 2023

Vilket belopp som gäller är i princip upp till arbetsgivaren, men Skatteverket har satt ett tak på 5 000 kronor inklusive moms om friskvårdsbidraget ska förbli skattefritt. 

Det är en skattefri personalförmån

Friskvård är till för den anställde ska att må bättre och undvika sjukdomar. Arbetsgivaren i sin tur  kan göra avdrag för motion, kostråd, massage och andra hälsoinsatser för anställda. Det är upp till varje arbetsgivare att besluta om det ska erbjudas de anställda då det inte finns någon lagstiftad eller centralt kollektivavtalad skyldighet att erbjuda friskvårds förmåner.